Η Fighting Global team ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ!
Η ΜΚΟ All for Blue δηλώνει οτι "Η θάλασσα χρειάζεται συμμάχους" και o σύλλογος μας δηλώνει δυναμικά "παρών!"

Ένα πρωτότυπο σεμινάριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τη διεθνή ΜΚΟ All For Blue πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η ιδρύτρια της All for Blue Κατερίνα Τοπούζογλου, ενώ πολύτιμη ήταν η συμμετοχή της εκπροσώπου του οργανισμού Pi3 Αμαρυλλίδας Αγγουριδάκη.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος και τις επιπτώσεις που έχει στον πλανήτη μας.

Αυτό έγινε μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό αλλά και διαδραστικό παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε πως μπορουμε όλοι μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις, όπως η αποφυγή προϊόντων μιας χρήσης,  να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς 80 και πλεον αθλητές και φίλοι του συλλόγου, ηλικίας από 6 εως 76 ετών, παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δράσεων της ΜΚΟ που σύστησε στα παιδιά το θαλάσσιο κόσμο και τους δίδαξε τρόπους για να γίνει πιο καθαρός και μακροβιότερος. Έμαθαν εντυπωσιακές πληροφορίες για τους καρχαρίες, σοκαρίστηκαν από τον όγκο των σκουπιδιών που απειλούν το θαλάσσιο οικοσύστημα, και αποφάσισαν να συμμετέχουν, με τον τρόπο του ο καθένας, στην προσπάθεια για την διάσωση και καθαρισμό των θαλασσών και στις επόμενες δράσεις της ΜΚΟ.

Στο τελος του σεμιναρίου παρέλαβαν δίπλωμα συμμετοχής, και  με χαρά προστέθηκαν στην ομάδα περιβαλλοντικής αφύπνισης που έχει δημιουργήσει η All for Blue και με χαρά στηρίζει πλέον ενεργά η Fighting Global Team.

Related Posts