MAXHTIKA ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το Kickboxing είναι ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του από την ταϋλανδέζικη πυγμαχία και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Αποτελεί μια πολύ δραστική μορφή άσκησης, που ωφελεί την υγεία και την ποιότητα ζωής με πολλούς σημαντικούς τρόπους, καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Ακόμα και αν δε γίνεται σε αγωνιστικό επίπεδο, κάθε ασκούμενος βλέπει άμεσα αποτελέσματα: Βοηθά στην απώλεια βάρους, ανακουφίζει από το στρες, βελτιώνει την στάση του σώματος και λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας. Επιπλέον, βελτιώνει το συντονισμό και την ισορροπία, συμβάλλει στην ολοκληρωμένη άσκηση σώματος, αυξάνει την αντοχή και δυναμώνει την καρδιά.

Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει αυτή την ευεργετική άσκηση και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί, να μάθει αυτοάμυνα, να χάσει βάρος και να χαλαρώσει.

Η Πυγμαχία είναι ένα πολύ δημοφιλές μαχητικό άθλημα που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του.

Πρόκειται για μια εξαιρετική μορφή άσκησης που θέτει σε εγρήγορση όλο το σώμα, καθώς χρησιμοποιεί όλους του μυς του πάνω μέρους του σώματος για γροθιές και αποφυγή ενώ παράλληλα τα πόδια ασκούνται μεταφέροντας το βάρος του σώματος γύρω στο ρινγκ.

Τα οφέλη για το σώμα είναι πολλά, καθώς αυξάνει την αντοχή, την ανθεκτικότητα, τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα ενώ βελτιώνει και τα αντανακλαστικά.

Επιπλέον, συμβάλει σημαντικά και στην ψυχολογική ανάταση, καθώς εκτός από την εκτόνωση, ο αθλούμενος εκπαιδεύεται  στην πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση, τονώνει την αυτοπεποίθηση ενώ απαλλάσσει το μυαλό από το στρες.

Το Brazilian JuJitsu προέκυψε από το συνδυασμό του ιαπωνικού Judo με τη βραζιλιάνικη κουλτούρα. Ιδρυτές ήταν οι αδελφοί Γκρέισι, που δημιούργησαν μια νέα πολεμική τέχνη με σκοπό ένας μικρόσωμος, άνθρωπος να μπορέσει να αμυνθεί επιτυχώς απέναντι σε κάποιον με περισσότερη δύναμη, χρησιμοποιώντας μοχλούς και κατάλληλες τεχνικές, αλλά και να επιτεθεί, με σκοπό την υποταγή.

Έχει πολλά σωματικά οφέλη, όπως αύξηση της δύναμης, της ευλυγισίας, της ισορροπίας, την ενίσχυση του καρδιοαναπνευστικού και την εκμάθηση αυτοάμυνας. Εξίσου σημαντικά είναι και τα πνευματικά / ψυχολογικά οφέλη, όπως η εκμάθηση σεβασμού του ίδιου και των άλλων, η διεύρυνση της ανεξαρτησίας και αυτοπεποίθησης και η ενίσχυση της αποφασιστικότητας. Κυρίως όμως είναι ένα άθλημα που σπάει τον εγωισμό, διδάσκει την ταπεινότητα και φέρνει κοντά ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και κοινωνικής τάξης,

Είναι ένας τρόπος ζωής που σε βοηθάει να δημιουργήσεις τον καλύτερο δυνατό εαυτό σου.

Το Grappling είναι μια μορφή πάλης, χωρίς χτυπήματα, και ειδικεύεται στην πάλη εδάφους. Ο αθλητής ξεκινώντας από την όρθια θέση προσπαθεί να φέρει τον αντίπαλό του στο έδαφος σε μια πλεονεκτική θέση για τον ίδιο, με διάφορες τεχνικές ρίψεων

Είναι ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό άθλημα με πολύ μεγάλη ποικιλία τεχνικών που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και παράλληλα δεν έχει συχνούς τραυματισμούς, προσφέροντας όλα τα θετικά στοιχεία που μπορεί να προσφέρει ένα άθλημα. Απευθύνεται και στα δυο φύλα, καθώς και σε όλες τις ηλικίες. Μοιάζει με σκάκι, όπου η σκακιέρα είναι το τατάμι, για πιόνια έχεις το σώμα σου και τα αντίπαλα πιόνια είναι το σώμα του αντιπάλου.

Πέρα από τα προφανή οφέλη για το σώμα που προσφέρουν όλα τα μαχητικά αθλήματα, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γνωρίσει κάποιος το σώμα του καλύτερα, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και παράλληλα σε φέρνει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, καθώς προσπαθείς καθημερινά να γίνεις καλύτερος από χθες.

Το MMA (Mixed Martial Arts – Μεικτές Πολεμικές Τέχνες) είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής που επιτρέπει τη χρήση τόσο χτυπημάτων όσο και λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος. Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες και έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια.

Ο αθλούμενος παρακολουθεί όλα τα τμήματα μαχητικών αθλημάτων για την εκμάθηση των τεχνικών ενώ στο ειδικό τμήμα ΜΜΑ μαθαίνει να τα συνδυάζει ή και να επιλέγει την κατάλληλη κίνηση σε κάθε περίπτωση.

Παρόλο που είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μαχητικό άθλημα, απευθύνεται σε όλους και έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ποικιλία χάρη στην εναλλαγή των προπονήσεων.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για αγωνιστικούς και μη αθλητές, και πραγματικά μεταμορφώνει προς το καλύτερο την καθημερινότητα τους.

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

GROUP SESSION

Για όσους επιθυμούν την προπόνηση σε μικρότερες ομάδες από τα βασικά τμήματα, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μικρών γκρουπ (έως 6 άτομα) για γρηγορότερη εξέλιξη ή αγωνιστική εξειδίκευση.

Η δημιουργία των τμημάτων γίνεται κατόπιν συνεννόησης, σε ημέρες και ώρες που εξυπηρετούν τους αθλητές και τους αντίστοιχους προπονητές, και μπορεί να συνδυαστεί και με συμμετοχή στα ομαδικά προγράμματα της σχολής.

30′ PADS

Ατομικές εξειδικευμένες προπονήσεις για προχωρημένους αθλητές διάρκειας 30 λεπτών, με σκοπό τη βελτίωση συγκεκριμένων σημείων του παιχνιδιού τους.

Για όσους επιθυμούν να δουλέψουν πάνω σε μεμονωμένα κομμάτια του μαχητικού αθλήματος της επιλογής τους, ιδανική λύση για αγωνιστικούς αθλητές τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για αγώνες όσο και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η PN Team, με έντονο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα του bullying, προσφέρει τμήματα ενίσχυσης προσωπικότητας για παιδιά μέσω του Kickboxing.

Η προπόνηση δεν περιορίζεται στην άσκηση και την εκμάθηση τεχνικής, αλλά επεκτείνεται στην πνευματική και ψυχολογική εκπαίδευση των παιδιών, με σκοπό τη θετική τους εξέλιξη. Τα παιδιά διδάσκονται αρχές όπως ο αλληλοσεβασμός, η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η αυτοσυγκράτηση, η αναγνώριση των λαθών και η επανόρθωση.

Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην καλλιέργεια ενός υγιούς «εγώ», με την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης αλλά και τη διαμόρφωση ισχυρής προσωπικότητας και χαρακτήρα

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Τόνωση μυοσκελετικού συστήματος, φυσικής κατάστασης, συντονισμού & ευκινησίας, ενδυνάμωση, δημιουργία υγιούς σώματος.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΞΙΩΝ

Καλλιέργεια αξιών & ομαδικού πνεύματος, πειθαρχίας, αυτοέλεγχου, αφοσίωσης, εργατικότητας και συνεργασίας.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΝΩΣΗ

Ανάπτυξη υγιούς και ισχυρής προσωπικότητας, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, δημιουργία φίλων, σωματική έκφραση

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ & FITNESS

OUTDOOR TRAINING

Άσκηση σε εξωτερικό χώρο που περιλαμβάνει προπόνηση πυγμαχίας και kick boxing σε ξηρό έδαφος. Οι υπαίθριες κινητικές δράσεις εξασφαλίζουν πολλαπλά σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη. Η εκγύμναση εκτός των ιδανικών συνθηκών του κλειστού γυμναστηρίου θέτει σε κίνηση περισσότερες μυϊκές ομάδες, ενώ συντελεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η προσαρμοστικότητα και ο αυτοσχεδιασμός. Παράλληλα, ενισχύει το αίσθημα ευεξίας, βελτιώνει τη διάθεση και βοηθάει στη διαχείριση του άγχους. 

FITNESS FIGHTING

Σύστημα προπόνησης που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες. Βοηθάει στην ενδυνάμωση, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ανάπτυξη της νευρομυϊκής συναρμογής και τόνωση της αυτοπεποίθησης των γυναικών, μέσω ειδικών «μαχητικών» ασκήσεων προσομοίωσης με σκοπό τη δυνατότητα αυτοάμυνας. Αποτελείται από ασκήσεις που ενισχύουν την ακρίβεια, την ισορροπία, το συντονισμό, την ευλυγισία, την ευκαμψία, την αντοχή, την ταχύτητα και τη δύναμη. Το επίπεδο δυσκολίας προσαρμόζεται στις προσωπικές ιδιαιτερότητες του κάθε αθλούμενου.

PERSONAL TRAINING

Προσωπική προπόνηση που απευθύνεται σε αθλητές και μη που θέλουν εξατομικευμένο πρόγραμμα λόγω επιθυμίας για ενίσχυση της απόδοσής τους ή περιορισμένου χρόνου για συμμετοχή στα ομαδικά προγράμματα. Περιλαμβάνει ασκήσεις που δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, πχ ενδυνάμωση ή αύξηση αντοχής, βασισμένες πάνω την κατάσταση του αθλούμενου αλλά και τον στόχο που έχει θέσει. Οι ώρες καθορίζονται από την επιθυμία του αθλούμενου αλλά και τη διαθεσιμότητα του προπονητή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ERASMUS SPORT

Εκμάθηση μαχητικών αθλημάτων στα αγγλικά σε αλλοδαπούς φοιτητές των ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας μας. Σκοπός του προγράμματος, εκτός από την άθληση, είναι η κοινωνικοποίηση / δημιουργία φίλων και η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα στην Κυψέλη.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΜΚΟ

Εκμάθηση Kickboxing σε ασυνόδευτα παιδιά από τις ΜΚΟ Praxis & Nostos. Στόχος του προγράμματος ειναι  να εγκλιματιστούν αβίαστα μέσα από την ομάδα και μέσα από τον αθλητισμό στις κοινωνικές ελληνικές δομές και να ενταχθούν πλήρως.

SENIOR BOXING

Εκμάθηση πυγμαχίας σε άτομα της τρίτης ηλικίας (60+) που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κατάθλιψης και κοινωνικής αποξένωσης. Μέσα από τα μαχητικά αθλήματα παίρνουν τη δύναμη να συνεχίσουν να μάχονται να μείνουν “ενεργοί” στην καθημερινότητά τους.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

Εκμάθηση μαχητικών αθλημάτων σε απεξαρτημένους του προγράμματος ΚΕΘΕΑ με σκοπό την κοινωνική τους επανένταξη, την ενσωμάτωση τους σε μια ‘ομάδα και την ‘αποδοχή ‘ των από τους συναθλητές/συνανθρώπους τους